Şüphesiz musakka birçok mutfağın sevilen bir çeşidi. Orjinalinde yağda kızartılarak yapılsa da bu şekilde de hem lezzetli hemd e daha hafif olduğu için tercih edilebilir.
Hazırlama Zamanı 90 dakika
Pişirme Zamanı 30 dakika
Kaç Kişilik 10-12
Malzemeler
- 2 - 2,5 kilopatlıcan
- 800gr-1 kilo kıyma
- 5-6 irice soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 3-4 domates
- Maydonoz
- Sıvı yağ
- Salça,tuzaz karabiber ,kimyon
Hazırlanışı
- Patlıcanlar alacaları az kalcak şekilde soyulur ve tuzlu suda 1-2 saat bekletilir. Daha sonra 2 parmağa yakın kalınlıkta dilimlenir ve rendelenmiş 1 domates tuz ve yarım çay bardağı kadar yağ ile iyice harmanlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Burada ölçü şudur .Yemeyi en son hangi tepsi boyutlarında yapacaksanız fırında bunun 2 katı kadar patlıcan kızartmalısınız pişen patlı
- icalar dizilirken küçülür çünkü.
- Patlıcanları çok aşırı kızartmadan çıkarın en son tüm malzeme birleştiğinde de pişme payını bırakmalısınız.
- Diğer tarafta karnıyarık içi hazırlar gibi önce soğanları (çok yağ kullanmak istemezseniz su, tuz ve az yağ karışımında soğanları öldürebilirsiniz.) sonra kıyma ve sırasıyla salça ve ince doğranmış bir domates ile enson 2 diş sarımsak ilave edilir ve kavurma tamamlanır. İnce doğranmış maydonoz ve az baharat ilavesi ile iç hazırlanır. Diğer tafatan kızarmış patlıcanlar tepsiye sıkı bir şekilde dizilir. Hazırlanan harç üzerine yayılır domates ve biber ile süslenir. Eğer seviliyorsa aralara soyulmuş sarımsak dişleri saplanır. Gerekiyorsa hafif salçalı sıcak su gezdirilir. 200 derece fırında yarım saat kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder