Hazırlama Zamanı 20 dakika
Pişirme Zamanı 35-40 dakika
Kaç Kişilik 4
Malzemeler
- 1 kilo Hamsi ( yada arzu edilen miktarda)
- Mısır unu
- 1 limon
- 1 soğan
- tuz
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
- Merhabalar; Son zamanlarda tarifleri oldukça geniş aralıklarla eklenmeye başladım. Okul yoğunluğu ev derken malesef hobilere zaman yaratmakta zorlanabiliyoruz. Hele evde 1.sınıfa başlayan ve ödevleri yazarken eli ilginç şekilde ağrıyan bir kızınız varsa. Son zamanlarda hamsi kaybettiği itibarını yeniden yakaladı. Hele ki denizde uzun kalan yada derin su balıklarının kirlilikten ötürü civa oranlarının arttığı söylenince hamsiye daha sıcak bakar oldu. Açıkçası ben balıkları ;fırın ,ızgara ,yada yağda kızararak tüketmeyi seviyorum. Buğulama türü tarifler pek bana uymuyor. Malum yağda kızartmada gerek sağlık gerekse kalori açısında pek tercih edilen bir yöntem değil. Dolayısıyla geriye fırın kaldı. Daha önce yağlı kağıt ile denediğimde sevmemiştim. Fakat bu sefer sonuçtan memnun kaldım. Temizlenmiş hamsileri hafif tuz ve mısır unu karışımı ile güzelce harmanlayın. Bolca yağlanmış fırın tepsisine dizin. Daha gevrek olmasını isterseniz üzerine de fırça ile biraz yağ sürebilirsiniz. Üzerine hoş koku vermesi için bir soğan ve limonu dilimleyip diziyoruz ve 200 derece sıcak fırında kızarana kadar pişiyoruz. Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder