27 Ağustos 2015 Perşembe

FIRINDA HAMSİ

 
 
 
 
 
Hazırlama Zamanı 20 dakika
Pişirme Zamanı 35-40 dakika
Kaç Kişilik 4

Malzemeler

  • 1 kilo Hamsi ( yada arzu edilen miktarda)
  • Mısır unu
  • 1 limon
  • 1 soğan
  • tuz
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı

  • Merhabalar; Son zamanlarda  tarifleri oldukça geniş aralıklarla eklenmeye  başladım. Okul yoğunluğu ev derken  malesef  hobilere  zaman yaratmakta  zorlanabiliyoruz. Hele  evde 1.sınıfa  başlayan ve  ödevleri yazarken eli ilginç şekilde ağrıyan bir kızınız varsa. Son zamanlarda  hamsi  kaybettiği itibarını  yeniden yakaladı. Hele ki denizde uzun kalan yada derin su balıklarının kirlilikten ötürü  civa oranlarının  arttığı söylenince hamsiye daha sıcak bakar oldu.  Açıkçası  ben balıkları ;fırın ,ızgara ,yada yağda  kızararak tüketmeyi seviyorum. Buğulama türü tarifler pek bana uymuyor. Malum yağda kızartmada gerek sağlık gerekse kalori açısında pek tercih edilen bir yöntem değil. Dolayısıyla  geriye fırın kaldı. Daha önce yağlı kağıt ile denediğimde sevmemiştim. Fakat bu sefer sonuçtan memnun kaldım. Temizlenmiş hamsileri  hafif  tuz ve mısır unu karışımı ile güzelce harmanlayın. Bolca yağlanmış fırın tepsisine dizin. Daha gevrek olmasını isterseniz  üzerine de fırça ile biraz yağ sürebilirsiniz. Üzerine hoş koku vermesi için bir soğan ve limonu dilimleyip diziyoruz ve 200 derece sıcak fırında kızarana kadar pişiyoruz.   Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder