Bu tarif aslında iş açısından oldukça kolay bir yemek ama kırmızı et severler için oldukça sevilen bir çeşit.
Öncelikjle kuzu budunu geniş bir tencereye alın. Tencerenin dibi nekadar geniş olursa işimniz o kadar kolay olur.
Kısık ateşte et suyunu salana kadar çevirerek pişirin . Biraz tuz ilave ettikten sonra salınan su çekilene kadar pişirin. Bir tarafta hazır sıcak suyunuz bulunsun.
Eğer et taze ise fazla su ilavesi gerekmez ama çok taze değilse azar azar su ilave ederek pişirin pişmenin son aşamalarında garnitir olarak kullanacağınız ; patates ,soğanları ilave edip et ile beraber kısa süre pişirin.
Tüm malzemeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Eti zeytin yağ,yoğurt ve kekik ile güzelce sıvazlayın. Aynı harç ile diğer malzemeleride kaplayabilirsiniz. Üzerine biberleride dizip fırına verin iyice kızardığında servis yapabilirsiniz. Patates varsa pilava ihtiyaç olmayacaktır. Tercih sizin afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder