18 Eylül 2015 Cuma

İRMİKLİ TOP TATLI

Tatlının gerçek adı nedirbilmiyorum. Ben benzeterek bu adı verdim.
Hazırlama Zamanı 30 dakika
Pişirme Zamanı 20-25 dakika
Kaç Kişilik 10-12

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kabartmatozu
  • 1 vanilya
  • aldığı kadar un(ele yapışmayan orta sert bir hamur olucak)
  • 1 su bardağı irmik(yuvarlamak için)

  • Şerbeti İçin:

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 1/2 liman arzuya göre

Hazırlanışı

  • 3 yumurta bir kaba konulur ve sırası ile irmik yoğurt, sıvı yağ, vanilya ilave edilir. Daha sonra unu ve kabartma tozuda eklenerek elimize yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır ve masaya konulan irmik üzerinde yuvarlanarak yılan şekline getirilir.(Çok kalın olmamalı cünkü hamur fırına girincede kabarıyor) Daha sonra bu şeritlerden 2 parmak ölçüsünde kasilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Şerbeti tatlı pişene kadar hazırlanır ve soğutulur. Tatlımız fırından çıkar çıkmaz(sıcakken)şerbet dökülür ve tatlımız serfise hazırdır.Dondurmayla buluşturulunca süper bir lezzet oluyor .Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder